School logo

Faculty of computer science and engineering

Универзитет за информaтички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ во Охрид

 • Star colored gray
 • Star colored gray
 • Star colored gray
 • Star colored gray
 • Star colored gray

4.10/5

Дали си дел од оваа институција ?

Предложи промена во содржината!

Локација

Охрид.

За образовниот центар

If you are interested in the field of software engineering and programming, the faculty of Computer Science and Engineering is the right place for you. This faculty will make you an expert programmer, giving you the essential programming training by working on many software engineering and design projects. The role of CSE faculty is to incubate trans disciplinary research widely applicable across natural, social, and engineering systems. The school will lay down the foundations that will enable students to be familiar with the latest innovations in the field. Our professors and students share mathematical depth, as well as a strong commitment to engage in fundamental research that tightly couples theory and experiment.

  Пронајди ја соодветната Програма

  Споделени искуства

  Севкупна просечна оценка -

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  4.10/5

  Анонимен, student

  Computer science and engineering - Faculty of computer science and engineering

  Сегашен студент

  Samiot fakultet nudi moznosti i opcii. Asistentite se sekogas raspolozeni da pomognat pri poteskotii i prasanja.Ne e voopsto tezok kolku sto e kompleksen falultetot megjutoa ima razni grupi formirani od studenti koi ja pruzaat pomosta i poddrskata vo tekot na studiranjeto.

  Вкупен впечаток

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Наставна програма

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Помош при вработување

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Професори

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Комуникација со вработени

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Севкупнa оценка

  3.5/5

  Димитар Митревски, Студент/студентски правобранител

  Computer science and engineering - Faculty of computer science and engineering

  Сегашен студент

  УИНТ Св. Апостол Павле во Охрид важи за еден мал, но модерен универзитет на којшто наставата се одржува исклучиво на англиски јазик. Универзитетот ни нуди бројни можности за кариера по завршувањето на студиите, како и можност за платена пракса во текот на студиите. Дипломата која ја стекнуваме на нашите факултети е меѓународно призната во голем број универзитети и држави, со кои често соработуваме. УИНТ нуди 5 факултети во склоп на инфоматичките науки и технологии, изучувајќи ги најновите технологии достапни денес. Просториите во нашиот универзитет се опремени со компјутерска и техничка опрема и истите се изградени во нов стил и секогаш е чисто. Професорите и вработените не' мотивираат да напредуваме и да сме активни во рамките на факултетот, па кај нас често се организираат настани од информативен, спортско-рекреативен, забавен карактер. Особено е интересно кога имаме студенти од странство, па така се запознаваме со нивниот јазик и култура и заеднички работиме на проекти. И покрај пандемијата, моето досегашно искуство на УИНТ е одлично. Добро е да се напомене дека професорите се секогаш достапни за студентите, одржуваат и консултации посебно со секој студент којшто има потреба, и исто така вработените во администрација, правна служба, хигиеничари се целосно посветени на работата и секогаш се тука за студентите.

  Вкупен впечаток

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Наставна програма

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Помош при вработување

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Професори

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Комуникација со вработени

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Севкупнa оценка

  4.7/5