School logo

Факултет за компјутерска техника и информатика

Универзитет Американ Колеџ Скопје

 • Star colored gray
 • Star colored gray
 • Star colored gray
 • Star colored gray
 • Star colored gray

4.55/5

Дали си дел од оваа институција ?

Предложи промена во содржината!

Локација

Скопје.

За образовниот центар

Факултет за компјутерска техника и информатика (ФКТИ) е еден од водечките за информатичка технологија во Р. Македонија. Наставата се одвива на англиски јазик. Факултет за компјутерска техника и информатика ви нуди две насоки: Софтверско инженерство Менаџмент на информациски системи Единствено во Македонија – насоката Менаџмент на информациски системи е акредитирана од Советот за акредитаија на бизнис факултети и програми (ACBSP)

  Пронајди ја соодветната Програма

  Споделени искуства

  Севкупна просечна оценка -

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  4.55/5

  Анонимен,

  Софтверско инженерство - Факултет за компјутерска техника и информатика

  Сегашен студент

  Искуството во Американ би го рангирал 4/5 реално поради овие причини: -Кога почна короната, многу брзо се адаптиравме на ситуацијата и брзо се направи функционална структура за учење - Ти обрнуваат внимание и најчесто проблемите се решаваат за кратко време - Наставниците си ја знаат содржината на тоа што го предаваат, но може некои наставници да ѓи прикажат информациите на подобар начин сред настава. - Ти даваат убава насока за што ќе ти треба понатака после факултет Дефинитивно вредеа 3те години во Американ Колеџ

  Вкупен впечаток

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Наставна програма

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Помош при вработување

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Професори

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Комуникација со вработени

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Севкупнa оценка

  4.2/5

  Анонимен, iOS Developer

  Софтверско инженерство - Факултет за компјутерска техника и информатика

  Алумни - Генерација 2016

  Посветени и достапни професори, добар распоред на предавања, системот на оценување е одличен, убава дружба

  Вкупен впечаток

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Наставна програма

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Помош при вработување

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Професори

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Комуникација со вработени

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Севкупнa оценка

  5/5

  Filip Petkovski, ИТ одржување

  Менаџмент на информациски системи - Факултет за компјутерска техника и информатика

  Алумни - Генерација 2019

  Одлични професори, супер пристап кон студентите. Помагаат при наоѓање на пракса, но ако ти им кажеш дека сакаш.

  Вкупен впечаток

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Наставна програма

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Помош при вработување

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Професори

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Комуникација со вработени

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Севкупнa оценка

  4.1/5

  Анонимен, Telekomunikaciski Mrezen Inzinjer

  Софтверско инженерство - Факултет за компјутерска техника и информатика

  Сегашен студент

  Одличен и сериозен Факултет, со посветени професори, за сериозни стуфенти што дакаат да стекнат конкретни и времени знаења.

  Вкупен впечаток

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Наставна програма

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Помош при вработување

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Професори

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Комуникација со вработени

  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green
  • Star colored green

  Севкупнa оценка

  4.9/5