School logo

Seavus Education & Development Center (SEDC)

 • Star colored gray
 • Star colored gray
 • Star colored gray
 • Star colored gray
 • Star colored gray

4.11/5

Дали си дел од оваа институција ?

Предложи промена во содржината!

Локација

Скопје, Охрид.

За образовниот центар

Seavus Education & Development Center (SEDC) е приватна компанија основана во септември 2010 година како дел од Seavus Group и специјализиран центар за обука за едукација на персоналот во областите програмирање, дизајн, компјутерски мрежи, софтверско тестирање, дигитален маркетинг и наука за податоци. Неговото богато портфолио на образовни програми вклучува организација на годишни академии наменети за деца, млади и возрасни, специјализирани обуки за вработените и кратки обуки за поединци. Нејзината образовна програма обезбедува доказ дека „SEDC“ ги следи светските трендови, одговарајќи на зголемената побарувачка за професионалци во ИТ и дизајнерската индустрија. Од 2018 година, ‘’ SEDC ’’ е најголемата академија за технологија и дизајн во Македонија што ја добива довербата на над 400 студенти, годишно. Во 2019 година, во рамките на образовниот центар, се отвора и еден од трите акцелератори поддржани од Фондот за иновации и развој кој има за цел да го стимулира претприемништвото во Македонија, преку поддршка и инвестирање во нови стартап бизниси.

Пронајди ја соодветната Програма

Споделени искуства

Севкупна просечна оценка -

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

4.11/5

Igor Stankovski, Senior it

SECURITY SPECIALIST - Seavus Education & Development Center (SEDC)

Алумни - Генерација 2018

Програмите на академијата се преземени од вендор и се одлични исто и предавачите.али не се замараат нешто многу за помош при вработување.

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

3.5/5

Анонимен,

WEB DEVELOPER - Seavus Education & Development Center (SEDC)

Алумни - Генерација 2020

Пола академија ја поминавме онлајн поради пандемијата, и не направивме ниеден проект, ниту во тим, ниту во соработка со некоја фирма. Искуството беше убаво, но во споредба со сите опции и можности од Скопје за истата академија, Охрид некако потфрли.

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

3.3/5

Анонимен, Rental Agent at Europcar

SOFTWARE TESTER - Seavus Education & Development Center (SEDC)

Сегашен студент

Благодарение на академијата Seavus се стекнав со многу знаење и искуство. Атмосферата за учење и дружба е многу пријатна.Голема благодарност до професорите кои што несебично го споделија нивното знаење со нас.

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

5/5

Анонимен, QA

SOFTWARE TESTER - Seavus Education & Development Center (SEDC)

Алумни - Генерација 2021

Super zadovolna od celokopnata programa! Asistenti i instruktori golem del bea odlichni, so golemo trpenie da te islushaat sa bilo kakvo prashanje i pomaganje vo ponatamoshniot process pri apliciranje na rabotno mesto.

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

3.6/5

Анонимен, Frontend developer

WEB DEVELOPER - Seavus Education & Development Center (SEDC)

Алумни - Генерација 2018

Programa koja se pretstavuva za pocetnici, megjutoa ima meshani grupi, ne se site pocetnici i povekje se prilagoduva na studentite so predznaenje, se brza i ne se posvetuva dovolno vnimanie na potrebata na studentite. Najtoplo sovetuvam da se procita barem 30% od materijata sto ke se izucuva pred da se pocne so akademijata. Profesorite koi shto se postaveni ne se site za profesori i predavanje na pocetnici (pocetik bara objasnuvanje na kod, profesorot namesto objasnuvanje samo go cita povtorno kodot?), pretpostavenite go znaat toa megjutoa ne mozat da najdat nekoj posoodveten i teraat so toa sto e na raspolaganje. Na krajot na denot se' zavisi od studentot, kolku posvetuva vreme na ucenje i kolku brzo sfakja..No, sepak si platil akademija i od chas treba da izlezes so barem malku znanje za potoa doma sam da ja prodlabocis materijata, ne?

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

2.6/5

Анонимен, QA Quality assurance

SOFTWARE TESTER - Seavus Education & Development Center (SEDC)

Алумни - Генерација 2020

Дефинитивно би ги препорачала на блиски пријатели, многу детално објаснето, многу трпение при секое прашање и секако и после крајот на академијата сме останати во контакт во секој момент ни се достапни.

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

3.3/5

12

5