Дали си дел од оваа институција ?

Предложи промена во содржината!

Локација

Скопје.

За образовниот центар

Code Academy - без никакво претходно познавање од програмирање, до високо платен програмер во некои од најдобрите компании во Македонија Кодирањето е исто како да учите нов јазик, секој збор има своја функција и секој редослед на зборови извршува одредена задача. Во текот на академијата, ќе научиш како сам да изградиш целосни апликации, слични на оние кои ги користиш секојдневно. Како дел од академијата, Code Academy ти обезбедува работна пракса во ИТ компанија.

Пронајди ја соодветната Програма

Споделени искуства

Севкупна просечна оценка -

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

2.42/5

Анонимен, Full Stack Java Developer

Full-Stack Јava - Code Academy

Алумни - Генерација 2020

1. Mozam da go pofalam obemot na temata koja se izucuvase. 2. Komunikacijata so predavacite bese super za vreme na predavanje, no kratko vreme za prashanja i odgovori, dostapnosta do predavacot ne e taka kako sto kazuvaat deka ke bidat dostapni vo sekoe vreme. 3. Pomosh za vrabotuvanje do den denes ne dobiv vo nikakov oblik, iako me rangiraa vo prvite trojca, bar taka me izvestija na krajot od akademijata.

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

2.5/5

Анонимен, PHP Developer

Full-Stack PHP - Code Academy

Алумни - Генерација 2021

Vo pocetok bea mnogu Seriozni ali posle 2 meseci celata programa go smenia, pa ni smenia mentor, ne naucive toa so ni bese kazano vo programa. Kratko kazano za Akademiata ocenka 1.

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

1.7/5

Анонимен, Web developer

Front-End Академија - Code Academy

Сегашен студент

Moeto predznanje e od online kursevi (udemy, coursera). Na frontend vo code-academy se zapisav za da naucam nesto poveke (glavno React) i imaat dobra programa so 3 mesecna rabota na niven proekt vo code-desk.

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

5/5

Анонимен, Програмер

Full-Stack Јava - Code Academy

Алумни - Генерација 2021

Лошо

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

1.4/5

Анонимен, iOS Developer

iOS Development Academy - Code Academy

Алумни - Генерација 2020

Искрено не сум премногу задоволен од организацијата која ја покажа академијата и заинтересираноста кон своите студенти. Сепак од инструкторот бев прилично задоволен Академијата беше предвидена да трае 7 месеци но поради X причини, завршувањето се одложуваше и траеше вкупно околу 10 месеци. Искрено доколку би се запишувал повторно не би ја одбрал истата академија туку би размислил за некоја друга

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

2.8/5

Анонимен, Не вработен

Full-Stack PHP - Code Academy

Алумни - Генерација 2020

Цела група не беше задоволна од нив. Си играат академија. Пробуваат да ги копираат академиите како Seavus и Brainster но не успеваат во тоа. Сега сум на друга академија и разликата се гледа од авион. Барам опција за рефундирање на средствата.

Вкупен впечаток

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Наставна програма

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Помош при вработување

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Професори

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Комуникација со вработени

 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green
 • Star colored green

Севкупнa оценка

1.1/5